Yurt

Yurt

Als huisvesting voor nomaden doet de Mongoolse ger, hier beter bekend onder de naam yurt, al vele jaren goede dienst. De ronde vorm zorgt voor een constante stroming van energie en de wind krijgt er geen vat op. Daarbij zijn de wanden en het dak voorzien van dikke lagen vilt zodat de yurt alle weertypes kan doorstaan. Van binnen ziet de yurt er betoverend uit met de vele houten beschilderde staken die het dak op zijn plaats houden.

Verblijven in de yurt is een bijzondere ervaring. Het binnengaan van de yurt is er een van nederigheid. Echter betreft het hier de vertaling van het engelse Humble. Om je hoofd niet te stoten moet je namelijk je hoofd buigen zodra je de drempel overgaat. De ronde vorm zorgt voor een spontaan gevoel van rust en ruimte. Een belevenis op vele gebieden!

De yurt kan ervaren worden! Ga het avontuur aan, kom heerlijk relaxen of trek je even terug.

Voor een overnachting, een korte (gezins)vakantie, een korte retraite, als workshopruimte (max. 12 personen), als yogaruimte met of zonder overnachting, als werkruimte.

Eigen badkamer nog in aanbouw, wel is er een eigen toilet, BBQ-keuken, afwasruimte, douche en sauna al gerealiseerd, deze laatste is tegen meerprijs ook te gebruiken

De yurt  is voorzien van een tweepersoons bed, beddengoed, tafel met stoelen, mand met serviesgoed en bestek, sloffen, kachel, koffiezetapparaat e.d.
De yurt is ook leeg te gebruiken.

De yurt staat achter in een grote tuin en is via een eigen ingang te bereiken.

 

Klik Hier voor reserveren via Booking.com

 

 

Bed and Breakfast te Lierop